КАЛКУЛАТОР

сравнителен разход на гориво

(среднa ценa от: 2015-02-14)

Цена бензин [лв.]:

Цена пропан бутан [лв.]:

Цена метан [лв.]:

Разход бензин [л/100 км.]:

Среден годишен пробег [км.]:

 

 

Двигатели с директно впръскване. Газови инжекциони.

Особености на двигателите с директно впръскване

Инжекционът за директно впръскване е начин на подаване на горивото при автомобили с бензинов двигател. Бензинът се впръсква под високо налягане направо в горивната камера на всеки цилиндър, за разлика от стандартното впръскване на гориво, което е чрез смукателния колектор или в цилиндровия порт.

Директното впръскване дава възможност за по-прецизен контрол на количеството гориво и времето на цикъла, през който се инжектира в цилиндъра. По този начин, количеството гориво инжектирано в цилиндрите до известна степен зависи от моментната необходима мощност на двигателя.

Основните предимства на двигателите с директно впръскване е оптимизирането на горивния разход и висока мощност. Нивата на вредните емисиите могат бъдат по-прецизно контролирани.

Особености на газовата уредба монтирана на двигател с директно впръскване

За да се запази изправността на бензиновите инжекциони в при работа на газ е необходимо частично впръскване на бензин при някои състояния на двигателя. Например при високо натоварване и високи обороти. Това оаначава, че има известна консумация на бензин дори в режим на газ.

Монтирането на газов инжекцион към двигател с директно впръскване е сложен процес свързан с пренастройване на управлението на впръскването и трябва да бъде извършвано само от квалифициран специалист оборудван с необходимата техника за диагностика и монтаж.

Монтажи на двигатели с директно впръскване

MAZDA CX7 2.3disi

Peugeot 207 1.6GTI

ГАЛЕРИЯ МОНТАЖИ

Bentley Continental MAZDA CX7 2.3disi Mercedes S430 BMW X5 Jaguar Chrysler Voyager