КАЛКУЛАТОР

сравнителен разход на гориво

(среднa ценa от: 2015-02-14)

Цена бензин [лв.]:

Цена пропан бутан [лв.]:

Цена метан [лв.]:

Разход бензин [л/100 км.]:

Среден годишен пробег [км.]:

 

 

Газови инжекциони и уредби. Метанови уредби.

Какво е газов инжекцион с OBD и OBD II

Съкращението (OBD) означава „On Board-diagnostics” или по-конкретно система за самодиагностика на колата. Като възможност започва да се развива още през осемдесетте години. В началото (OBD) системата чрез светлинен сигнал е подавала индикация за наличието на някакъв вид проблем, без да се уточнява от какво естество е той. Сега в употреба са два стандарта: OBDI, който е по-стар и OBDII въведен след 2000-та година. Новите компютри на газовите инжекциони (след 2000-2001 г.) са с OBDII интеграция и са крачка напред в усъвършенстването на блокове за управление, инсталирани на автомобила.

Те позволяват информацията да бъде получена от оригиналния бензинов компютър чрез OBDII диагностична букса разположена до кормилното колело. При работа на газ компютърът е в състояние да отчита параметрите на отработените газове чрез тази връзка. Така се запазват оригиналните параметрина двигателя (разход на гориво и мощност) в техните оптимални стойности. Прецизното дозиране на газта предпазва бензиновия компютър от отчитане на грешки за бедна или богата смес (не светва лампата за проверка на двигателя).

Газовия инжекцион интегриран с OBD система има няколко неоспорими предимства. На първо място, както вече посочихме, това е запазването на праметрите на двигателя - мощност и разход на гориво. Автомобилът автоматичмо се адаптира към различните качества на газта и към сезонните особености. Постига се максимална производителност на газовата система и като цяло работата на двигателя на гас е по-добра.

Цената на монтираната газова уредба е малко по-висока, но подобрената работа на двигателя на гас бързо изплаща разликата


Системи и продукти, с които работим

Газовите и метанови уредби и инжекциони които Ви предлагаме са оборудвани със съвременната електроника, позволяваща точни настройки и прецизно дозиране на горивната смес посредством газовата рейка. Това Ви дава редица предимства:

  • нисък разход на гориво,
  • незначителна загуба на мощност (до 2-5%),
  • ниска цена на обслужване,
  • съвместимост с почти всички двигатели.

Продуктите и системите, с които работим са подходящи за двигатели с 4 до 8 цилиндъра, с или без принудително пълнене.

Покриват всички европейски изисквания за вредни емисии Euro 1-4.

Монтираните в бутилката съвременни "евро" сонди, гарантират Вашата безопасност.